Det är bara svårare för mig att förstå och att acceptera på något vis eftersom jag gärna letar efter konstanter med vårt lilla barn. Man hinner ändå inte riktigt med i svängarna.
Kanske är det just det som är konstanten -det ständigt föränderliga.
Dagen var ändå full med spring då vi i morse var på föräldramöte på BVC med babymassage och senare hennes två månaders koll hos farbror doktorn.
BVC träffen med andra föräldrar och bebisar var jättekul! Det är ett grymt gäng, intressanta diskussioner (nej, inte bara blöjor) och en riktigt smått spirande vänskap.
Så här mycket nytt folk har jag inte träffat på evigheter. I går var jag på fikadate med att annat gäng och nästa vecka blir det Årstaviken runt med ännu ett gäng. Allt detta känns kul och spännande men dagar som denna blir man matt av..
För att vara rättvis så skriks det inte mer än ungefär en kvart åt gången. Och inte är det högt heller. Hon låter mest som en lite katt medan hon tittar förebrående och surt på mig. Men skulle jag få för mig att gå på toa eller på annat sätt inte titta tillbaka blir katten ett lejon och det är svårare att tämja.
Kvällen slutar dock alltid fint. P kommer hem och tar vid, lyssnar och förstår. Vi pussas. Och Tuva somnar lugnt på egen hand som vanligt.
Och på något sätt glömmer man bort skitdagen och får ett glimrande bäbisleende när solen går upp. Rackans unge.
I morse, krigsoffret strumpan var borta rätt länge. |
Barnet växer! Vi utnyttjade lite gratisjox och tog hem strl. 62. |
Gåva av J´s mamma i BVC gruppen. Tack! |
Kom igen våren! Det växer vid husknuten. |
Såhär ser underbarnet ut just nu. Halleluja! |
Här är ett recept på Mungdahl, eller Moong som det också heter (och som är långt roligare att uttala).
Mung Dahl
250 gr blötlagda hela mungbönor
1 lit buljong av god sort
2 tsk gurkmeja
3 tsk mald koriander
6 tsk färskriven ingefära
1 grön chili -finhackad
3 msk Ghee eller kokosfett
5 ts kumminfrö
1 ts Asafoetida/ Hing (för den som vågar och behöver)
3 tsk himalayasalt
1 bunt slätbladig persilja
Fräs kumminfrö i torr panna en stund till de poppar lite.
Tillsätt Ghee och mungbönor, ingefära, koriander, chili och salt.
Låt steka en stund, häll sedan på buljongen och koka upp.
Puttra på låg värme utan lock i ca 15 minuter eller till dess mungbönorna är mjuka men inte mosas.
Tillsätt gurkmeja (ska alltid i sist då det blir beskt av koktid)
Vänd ned grovhackad persilja och servera i skål med en bit gott bröd att ha som bestick.
Låt en jobbig dag försvinna mellan tuggorna.
Låt en jobbig dag försvinna mellan tuggorna.
Mungbönakvarium hemma |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar