tisdag 28 februari 2012

Officiellt Pappa & Recept på en spik

Idag blev Fina P Pappa P! Officiellt that is.
Vi var på socialkontoret och skrev på under högtidliga former. Ja, socialsekreteraren eller vaddetnuheter var i alla fall rätt så högtidlig och väldigt korrekt. Jag antar att hon gör detta hela dagarna och är noga med det noga. Jag och P tittade mest på de gallerförsedda fönstren som kändes brutalt säkra.
Det är ju så, att om man inte är gifta måste faderskapet bestämmas av två vittnen och mor och far skall vara närvarande med tillhörande identitetsstrykande handlingar. Även vårdnad ska bestämmas. Därav min resa till passkontoret här om dagen.
I morse skrev vi även på de papper som ger vår dotter hennes namn.
Tuva Alma Linnea Nord
Det ni! Nu är hon en liten egen person i ordets alla betydelser, även juridiskt.
Smygfoto i låsta lokaler



Vi åkte in till stan en sväng för att springa lite ärenden efter det. Vi ville skaffa några högtalare till köket så vi kan spela jazz och laga mat. Men mitt i Mediamarkt kom P på att han ska göra högtalare istället. Han är tokig ibland. Istället blev det bebisfika, Hötorgshallen för kryddor, grymma oliver och salt feta och Weibull´s för lecakulor.

Glad bäbis och Officiell Pappa


Häromdagen behövde potatis och morötter bli till middag, så jag gjorde bullar. Platta bullar. Och det blev gott!
Med ett par matskedar nigellafrön, spiskummin, chili, ingefära och bockhornsklöver blev vegobiffar som jag vanligtvis tycker är rätt tråkig mat mumsigt. Snabbt går det också, recept för den hungrige följer:

Vegobullar med rotsaker
4-5 kokta potatisar
4-5 morötter
4 klyftor vitlök eller 1 elefantvitlök
3 ägg
(1 dl tvp för den som vill ha mer protein)
3 msk färskriven ingefära
2 ms spiskummin
1 chili eller flakes efter mod
1 msk mald bockhornsklöver
3 msk nigellafrön
En bra släng tamari eller ljus japansk soya
1 knippe koriander eller persilja för den som tycker koriander smakar tvål





Mosa potatis och riv morot. Blanda ned ägg, spices och sist bladgrönt.
Forma bullar av ca. 4 msk färs och stek gyllene i kallpressad raps.
Färdigt!
Ett tips för att få de sådär knapriga -på -utsidan -och -saftiga -på -insidan är att vända i grov polenta innan de steks. Då blir de frasiga.
Servera som önskar.
Vi hade emmer från fina Warbo Kvarn, buljongfräst grönt på det kylen bjöd samt en marsala.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar