Jag vaknade och saknade jobbet.
Det kanske låter konstigt, att sakna en plats man måste gå till under vissa tider och utföra vissa handlingar men jag gillar verkligen platsen där fantasin och kreativiteten får spela (relativt) fritt!
Det kanske låter konstigt, att sakna en plats man måste gå till under vissa tider och utföra vissa handlingar men jag gillar verkligen platsen där fantasin och kreativiteten får spela (relativt) fritt!
Jodå, det är sjukt stressigt, ofta tungt, vasst och farligt, det kräver att man kan göra 15 saker samtidigt (och konversera en gäst med någon komplicerad fråga om näring as you do it) men det finns så mycket som får en människa att frodas där.
Som desserter.
Vi gör allt från absoluta grunden vilket både är j##ligt tidskrävande och ger en en chans att experimentera fram världens bästa av något.
(I alla fall enligt den som just experimenterat fram det. Ibland blir det riktigt äckligt)
Tanken är att det ska vara vansinnigt gott och samtidigt vara mat med mening (utöver..smaskens) så köket dignar av allehanda undermat och mer mystiska ingredienser och vi är alltid i diskussion om något vi inte provat.
Jag plitar ned ett recept, som jag lovat M och C här; vi får se hur minnet fungerar nu..
Som desserter.
Vi gör allt från absoluta grunden vilket både är j##ligt tidskrävande och ger en en chans att experimentera fram världens bästa av något.
(I alla fall enligt den som just experimenterat fram det. Ibland blir det riktigt äckligt)
Tanken är att det ska vara vansinnigt gott och samtidigt vara mat med mening (utöver..smaskens) så köket dignar av allehanda undermat och mer mystiska ingredienser och vi är alltid i diskussion om något vi inte provat.
Jag plitar ned ett recept, som jag lovat M och C här; vi får se hur minnet fungerar nu..
Gulligulligullunge |
Den är mäktans mäktig och man behöver inte mer än en 3*3 cm bit för att bli varm och glad.
Vi har folk som vallfärdar till YY för att få en bit, trots att ingredienserna är så enkla är den hur orgasmisk som helst. Men man behöver bra grejer.
Få men av den bästa kvalitet, av den sort man känner att plånboken tolererar.
Det är världens enklaste grej att göra och blir toppen varenda gång. Och alla älskar den.
Herregud, Chokladtryfflar for President.
Here it goes!
Chokladtryfflar med råchoklad och flingsalt
Kaka.
250gr mörk choklad av bästa kvalitet
(Amedei, Valrhona eller La Maison du Chocolat. Eller vad nu affären har. Bara inte Marabou)
250gr ekologiskt smör eller virgin kokosfett
4 stora fina ägg
2 dl råsocker, agave eller riktigt mörkt muscovadosocker om man så vill
ett par knivsuddar ren vanilj
Ganache. (glace. Eller topping på ren svenska)
100-200gr choklad som ovan
(mängd beroende på hur mycket du vill ha på. Detsamma gäller grädden. Alltså 100gr choklad till 1 dl grädde.)
(mängd beroende på hur mycket du vill ha på. Detsamma gäller grädden. Alltså 100gr choklad till 1 dl grädde.)
1-2 dl grädde, kokosgrädde eller varför inte cashewgrädde (Mixa cashew med vatten. Det blir precis som grädde)
3 msk agave eller sirap
Flingsalt, Himalaya
Sesamfrön eller kokosflingor att bröa formen med. (bröa? Bröda.? bröda ner.? äh, skit samma)
Springform/ugnsform ca 30*30 cm
Gör så här:
Smält smör/kokosfett i en liten kastrull på mellanhög värme, och chokladen i ett vattenbad på nästa platta.
Vispa samman äggen, vaniljen och sockret lite snabbt så de bara blandas.
Dra av chokladen från värmen och tillsätt smör/kokos och rör med en gummi/trä spatel (viktigt. Metall eller plast gör att det skär sig lättare) och rör därefter ned ägg/sockerblandningen.
Vänd runt och häll i en bröad form.
In i ugnen på 150 grader i 45 min till 1 hr.
Ganache:
Värm grädden/kokosgrädden till kokpunkt och häll över i en skål med chokladen och sötning i.
Rör om medan det smälter.
Häll på avsvalnad kaka och toppa med kakaonibs och en gnutta flingsalt.
Låt svalna helt i kyl och skär sedan i tja, 3*3 bitar.?
:)
Fika för två. Eller en hel fest |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar